بر هیچ کس پوشیده نیست که زندگی بشر بیش از هر چیز به زمین وابسته بوده و شاید امروز بیش از هر زمان دیگری به اصلاح تعاملات خود با زمین و محیط زیست واقف گشته ­ایم. این مهم مستلزم شناخت هرچه ژرف­­تر از ما در زمین، خصوصیات فیزیکی و هندسی آن، اتمسفرش، معادن، ذخایر هیدروکربوری و منابع آبی آن و نیز دست سازه ­های بنا شده بر زمین می ­باشد و این­ ها همگی به­ عنوان موضوعات مورد علاقه متخصصین شاخه ­های مختلف علوم زمین، بویژه در سالیان اخیر و با حجم و تنوع شگفت ­­انگیزی از داده هایی که فناوری­ های پیشرفته مجال جمع ­آوری، ذخیره، پردازش و مدیریت آن­ها را فراهم نموده است، بیش از هر زمان دیگری دست ­یافتی شده ­اند.

از این روی، دانشگاه صنعتی اراک، با بهره ­مندی از توان تخصصی پژوهشگران و اعضای هیئت علمی شاغل در دانشکده مهندسی علوم زمین و دو مرکز تحقیقاتی (کلینیک معدن و توسعه پایدار) خود و مهم­تر از آن با جلب حمایت علمی و توان تخصصی دانشگاه­ها و مجامع علمی- تخصصی مرتبط و جمع وزینی از اساتید دیگر دانشگاه­ ها و نیز متکی بر تجارب برگزاری رویدادهای مجازی، بر آن است تا به یاری خدا نسبت به برگزاری چهارمین کنفرانس ملی "داده­ کاوی در علوم زمین"، به صورت حضوری-مجازی در تاریخ 30 بهمن ماه سال جاری مبادرت ورزد. امید است مقبول طبع همه اندیشمندان این حوزه گسترده واقع شود.